Pergi kerja – lihat kemalangan

hari ni seperti hari hari lain pergi kerja naik motor. Ada kemalangan melibatkan van terbalik dengan bumbung ke bawah di laluan nak masuk ke jalanraya ke serdang dekat dengan pintu ke UPM hala KL. semua penumpang dah keluar. Peronda highway SILK pun dah ada. Tak tahu la spesifik punca kemalangan tu tapi tempat tu memang bahaya sebab ia nampak macam lurus tapi tak lurus (look like it but not like it!).  Ada longkang dan bukit kecil kat kiri. Jalan pula menurun sedikit.  Kalau laju dan di waktu pagi yang masih gelap, hujan renyai-renyai pula  pagi tu dan jalan masih clear yang membenarkan pemandu bawa laju mungkin kemalangan. Ikhtiarnya  turun ke gear 3 (motor atau kereta) bila lalu simpang tu dan bawa dengan berhati-hati.

Peta kawasan tu :

kawasan kemalangan

kawasan kemalangan

About perjalanan69

cerita perjalanan
This entry was posted in EX5, Motor, motorsikal and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s