Dari Kajang Ke Pulau Pinang naik motor EX5

Semalam pergi Pulau Pinang naik motor ex5. Boleh Hantar naik keretapi tapi perlu menguruskan penghantaran motor ke  Stesen KTM KL lama dan ambil di Stesen KTM Butterworth. Diri sendiri pula perlu naik pengangkutan awam ke Butterworth.  Tambah lagi satu faktor – motor ex5 takde tongkat double untuk stand masa atas keretapi nanti.

Perjalanan dengan motor bermula 12.00 tengahari dan sampai kepala batas pukul 8.00 malam. Berhenti isi minyak di :

i. R&R Tg malim
ii. R&R Tapah
iii. Kawasan Rehat Bukit Gantang
iv. Kepala Batas

Jumlah semuanya RM14.00

Kesan naik motor perjalanan jauh rasa masa tengah malam…sakit pinggang wo!

About perjalanan69

cerita perjalanan
This entry was posted in EX5, Motor, motorsikal and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Dari Kajang Ke Pulau Pinang naik motor EX5

  1. mohd sufian says:

    urgent bro..nk tnya..xde lori ke kalau nk transport moto dr penang ke kajang?kalau bro free,bro email la ya reply..tq.

  2. perjalanan69 says:

    Contact lori yang dapat kat kedai runcit kantin tnb jalan anson dah hilang. Itupun lori barang, Tak sesuai nak campur motor dengan barang lain dalam ruang tertutup untuk perjalanan jauh.

  3. deepz says:

    i pernah bawak wave 100 ke dari penang ke kl…lc dari thai ke singapura..dan next fz150i dari penang ke n.9😀
    enjoiii

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s